Bio

“Scherp analytisch, empathisch, creatief en sterk gericht op samenwerking.”

“Gaat voor kwaliteit in het belang van zijn klant.”

“Een adviseur die op een prettige manier zegt wat nodig is, ook als je het misschien liever niet wilt horen…. Maar altijd in het belang van onze organisatie.”

Dit is wat mij, volgens mijn klanten, typeert. Wat mij drijft is leren: ik haal veel voldoening uit het opdoen van nieuwe inzichten en bedenken van oplossingen waarmee mensen en organisaties prettiger kunnen werken en betere resultaten halen. Ik denk dat dat de onderliggende reden is voor mijn keuze voor het adviesvak. Immers, elk nieuw project, elk onderzoek en elke verandering is te zien als een vorm van leren en ontwikkeling, en wat is er mooier dan daar elke dag mee bezig te zijn!

Hieronder kun je beschrijvingen lezen van achtereenvolgens mijn profiel, loopbaan en werkervaring.

 

Profiel

Roel Voogt is een ervaren adviseur en manager die wordt gedreven door het bereiken van duurzame resultaten. Daarom daagt hij zijn (klant)organisatie, zijn team en zichzelf graag uit om doelen te bereiken en zichzelf te verbeteren. Dat vertaalt zich in een mensgerichte, coachende stijl waarbij hij optimaal gebruik maakt van de kennis en talenten van de mensen in zijn omgeving. Met die stijl boekt Roel resultaten en bouwt hij zelfstandige teams. Hij is sterk analytisch en communicatief, confronteert waar nodig, heeft humor en is oprecht geïnteresseerd in mensen.

Roel heeft 25 jaar ervaring in de onderwijsmarkt waarvan 20 jaar in de zakelijke dienstverlening. Hij heeft zowel adviserende als leidinggevende rollen vervuld en heeft ervaring met het leiden van businessunits, zowel in de operationele aansturing als in eindverantwoordelijke rollen.

 

Loopbaan

Na zijn studie Bestuurlijke Informatica heeft Roel als docent en manager onderwijslogistiek in het hoger onderwijs gewerkt. Na een aantal jaren is hij overgestapt naar Capgemini. Daar heeft hij zich de eerste jaren toegelegd op het verbeteren van werkprocessen, IT-implementaties en business-IT alignment. Later heeft hij zijn opdrachtenportefeuille uitgebreid met opdrachten op het vlak van (IT-)strategieontwikkeling, organisatieadvies en project-, interim- en verandermanagement.

Bij Capgemini combineerde Roel zijn opdrachten voor klanten met interne managementrollen. Zo is hij onder andere operationeel verantwoordelijk geweest voor vakgroepen en businessunits van projectmanagers, business architecten en business analisten. Ook heeft hij als directeur van de Capgemini Academy een nieuwe strategie en businessmodel ontworpen en een reorganisatie doorgevoerd.

Sinds begin 2016 is Roel vanuit zijn eigen bedrijf actief als adviseur en interim- en projectmanager met de focus op business-IT alignment in de onderwijsmarkt.

 

Werkervaring